dilluns, 23 de juliol del 2012

Demà al vespre Quadrophenia a Granollers



El Cineclub de l'Associació Cultural de Granollers organitza aquest dimarts el passe, en versió original, de la ja mil vegades vista i tot així igualment mítica Quadrophenia.

Al Centre Cultural de Granollers, situat al Carrer Joan Camps núm. 1, podrem gaudir a l'auditori del centre de l'emblemàtica pel·lícula que tant ha fet somiar, xerrar, discutir o inclús ballar als mods més púbers (i també els més grans, perquè negar-ho).

Film britànic de 1979 basat en la rock-òpera dels grans The Who de 1973, Quadrophenia alhora parla de la joventut del Londres de 1964 amb tots els mites sobre mods i rockers (i alguns detalls poc rigorosos a nivell històric), també és cert que és un visió molt fidedigna de la classe obrera juvenil del moment que gairebé s'acosta en alguns moments al gènere documental. I, de fet, no és d'estranyar, ja que el director a qui se li va encarregar adaptar la rock-òpera composada pel genial Pete Townsheand fou Franc Roddam, un jove director de reportatges i documentals que mai havia dirigit una pel·lícula de ficció.

La banda sonora de la pel·lícula és especialment destacable, doncs amén de grans composicions pròpies dels Who i que conformen la òpera rock que dona lloc a l'adaptació cinematogràfica, també hi trobarem alguns grans temes que el jovent modernista de la primera meitat dels anys 60 escoltava en els seus cafès, clubs o les seves festes particulars.



En fi, que malgrat que nosaltres ja hagem visionat la pel·lícula de forma gairebé religiosa en la nostra adolescència, us animem a no faltar a la cita d'aquest dimarts. Allà hi serem nosaltres, però sense parka que fa molta calor...

Us deixem amb el trailer original de 1979... fins demà!
Colectivo Tiempos Modernos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada